2010-03-08 16:09:41• hírek • Tóth Klarissz

Hivatása: Főállású Nő

Hosszas történelmi visszatekintés nélkül, minden nő tisztában van azzal, miért Március 8-án ünnepeljük a Nemzetközi Nőnapot.

Azt már jóval kevesebben tudják, hogy az első nőnapi megmozdulás az ókori Görögországban vette kezdetét. Az alapgondolat egy Lüszisztraté nevű asszonyhoz fűződik, aki az akkoriban dúló háborúnak sajátságos módon próbál véget vetni. Szerelmi sztrájkot vagyis nemi élet ellenes embargót hirdetett, aminek lényege az volt, hogy az asszonyok mindaddig ne engedjék magukhoz férjeiket, amíg azok le nem teszik a fegyvert és nem háborúznak többé. Mivel a férfiak képtelenek voltak szerelmi vágyaikat kordában tartani, ezért engedtek a nők követelésének, így megvalósult a béke. A nők többsége napjainkban is gyakran alkalmazza a zsarolás eme sajátságos eszközét, ha valamit mindenáron el akar érni, de ez egy másik történet. Azóta sok víz lefolyt a Szamoson (is).

Történelmi korok megannyi nőtípusa és női szerepek (céda, kurtizán, gésa, szüfrazsett, feminista vagy emancipált) firtatása helyett, vegyük szemügyre a modernkori nőt. Az elmúlt idők változó (gömbölyded, vékony, teltkarcsú vagy anorexiás) nőideáljai helyett nézzük, hogy a Szatmar.ro által készített nem reprezentatív felmérésben résztvevő nők szerint, milyennek kell lennie a XXI. századi hús-vér nőnek. Szerintük olyannak, aki külső adottságaival együtt elfogadja, szereti és tiszteli önmagát, tisztában van az értékeivel, intelligens, szingliellenes, nem karrierista, ehelyett család-centrikus, élete „A Férfival" együtt teljes, aki megfelelő érzelmi töltést, támogatást, biztonságot ad partnerétek és családjának.


Cherchez la femme: keresd a Nőt, mint minden dolognak a lényegi, mozgató okát

Cherchez la femme: keresd a Nőt, mint minden dolognak a lényegi, mozgató okát


A NŐ, biológiai értelemben vett nőnemű felnőtt ember, ahogyan mondani szokás a második, a szebbik, a gyengébbik nem - sztereotípia ugyan, de ez ellen nem kell hadakozni, így van rendjén. Természetesen nem lehet általánosítani, nem is szeretnénk minden nő nevében véleményt nyilvánítani, arra a kérdésre: miért jó nőnek lenni és mit jelent a nőiesség? Ezúttal nem a negatívumokról és a nők nehéz helyzetéről szeretnénk szót ejteni, hanem arról, hogy nőnek lenni jó! A nőiesség a megélt tapasztalatokból, önértékelőséből, megannyi személyiségjegyből, visszajelzésből adódik össze. Már-már közhely, hogy aki lánynak születik, az idővel nővé érik! Minden nő a maga módján egyedi és másként éli meg a nőiességét, élete során különböző szerepeket tölt be: gyermek, testvér, barátnő, szerető, társ, feleség, anya, nagymama. A nőiesség pozitív élményét pedig ezeknek a szerepeknek az átélése és kiteljesedése adja. Ebből tevődik össze a nőiesség alapcsomagja, amiből élethelyzettől függően mindig kivesszünk némi kacérságot, pimaszságot, gyöngédséget, csáberőt, szexepilt, temérdek szeretetet és szerelmet. Ezek nélkül nem nő, A Nő. A nő hajtómotorja a szeretet, ami megtanítja őt küzdeni, kitartani és önzetlenül szeretni.

Mit jelent a férfiaknak a Nemzetközi Nőnap?

Formaság, kötelező letudni-való, figyelmesség, gesztus, tradíció vagy udvariasság? A nagy többségnek valóban csak ennyit. A Szatmar.ro által végzett nem reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a megkérdezett férfiak nagy hódolói a női nemnek. Bevallásuk szerint életüket, nélkülünk nők nélkül „félemberként" tengetnék. Mindaddig „félemberek" maradnak, amíg meg nem találják azt a nőt, aki életüket teljes értékűvé és boldoggá teszi. A megkérdezettek 90 százaléka egyetértett azzal, hogy a "tucatnőkkel" ellentétben, a természetes nőiesség még a legdominánsabb férfit is leveszi a lábáról. A nőnapi felmérésben résztvevők nevében bátran kijelenthetjük, hogy a nőt egyszerűen szeretni és tisztelni kell. Uraim, a megannyi "Virágszál" közül találják meg az Önökhöz leginkább illőt, aki életüket teljessé teszi. Cherchez la femme, vagyis keressék a Nőt, mint minden dolognak a lényegi, mozgató okát!


Nőnapi virágcsokor: formaság, kötelező letudni-való, figyelmesség, tradíció vagy udvariasság?

Nőnapi virágcsokor: formaság, kötelező letudni-való, figyelmesség, tradíció vagy udvariasság?


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: